• Kookworkshop bij de Wegwijzer bij de BSO van K'nijntjes&Zippies

    K'nijntjes&Zippies

K'nijntjes&Zippies: buitenschoolse opvang bij Wegwijzer

Advertorial

SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met basisschool de Wegwijzer en biedt buitenschoolse opvang. Naast het schoolgebouw bevindt zich kinderdagverblijf K'nijntje de Binnentuin waarin wordt gewerkt met het peutereducatieprogramma 'Peuterplein'.

Peter Beijer

De Wegwijzer is op een speelse manier ingericht. De grote binnenruimte is licht en open. Er zijn gezellige, beschutte plekjes en voor de verschillende activiteiten staan er tafels en gekleurde stoeltjes bij elkaar. Lauret Uyland van K'nijntje&Zippies: ,,De kinderen genieten enorm van deze locatie en voelen zich hier thuis. Ze vinden het leuk om op het podium op te treden, maar kunnen zich ook met een boek terugtrekken in de hoek met zitzakken. Op het grote speelplein buiten is ruimte om te rennen en te klimmen en het doolhof is een populaire plek om verstoppertje te spelen. De school heeft een mooie open keuken waar gekookt kan worden met groenten uit onze eigen moestuin. Wij willen op een dynamische en educatieve manier het beste in een kind naar boven halen. Wij werken vanuit de PROUD-visie. Onze benadering is Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven doen centraal staat. De locaties van K'nijntje&Zippies zijn per thema ingericht. Hier in de Wegwijzer is ruimte voor kookworkshops en voor technisch knutselen, zoals een eigen katapult maken, robotjes fabriceren van een oude afstandsbediening of met spijkers een knikkerbaan maken . Daarnaast worden er regelmatig scheikundeproefjes gedaan. Het podium biedt plaats voor expressie en voordrachten."

,,Deze ruimtes stralen rust en regelmaat uit", vertelt directeur Mark Mondé. ,,Onze leerlingen en de kinderen van de kinderopvang en de BSO zijn vanaf het moment dat ze binnenkomen in een omgeving waar ze zich veilig en prettig voelen. Een kind stopt niet met leren als de les klaar is. Het gaat ook om het ontwikkelen van het individu. Het zijn kernwaarden van K'nijntje&Zippies die aansluiten bij onze gedragsregels: wees aardig en beleefd, geef het goede voorbeeld en werk rustig."

Ook de voorschoolse- en naschoolse opvang zijn onderdeel van het totaalconcept dat K'nijntje&Zippies biedt. ,,Wij bieden kinderen een uitdagende dag en willen het ouders vooral zo gemakkelijk mogelijk maken. Ouders zijn blij met onze begeleiding van een soepele overgang van peuter naar kleuter. Onze uitgebreide service, zoals het gratis brengen naar sportclubs, geeft werkende ouders lucht."