• Mark Peperzak (rechts) met vader Georges achter de Leonidas-vitrine: ,,De mensen in Soest houden wel van ambachtelijke bonbons. -

    Peter Beijer

Lekkernijen bij CIGO Peperzak

SOEST Sinds een jaar heeft CIGO Peperzak een opmerkelijk artikel aan het ruime assortiment toegevoegd. De gemakswinkel verkoopt luxe Belgische bonbons van het bekende merk Leonidas.

Peter Beijer

In de CIGO-winkel aan de Van Weedestraat is een ruim assortiment te vinden aan rookwaren, cadeau- en wenskaarten, snoep, boeken en voor speel-bewust-18+: kansspelen. Het assortiment is online nog een stuk groter door de samenwerking met Ons Magazijn. De online webshop combineert het gemak van thuiswinkelen met de service en persoonlijke aandacht van CIGO.

Tussen al die artikelen ligt sinds vorig jaar de ambachtelijke lekkernij van Leonidas in de schappen. Mark Peperzak: ,,Toen het enige verkooppunt van Leonidas-bonbons in Soest er mee ophield wilden wij dat gat opvullen. De mensen in Soest houden wel van echte, ambachtelijke bereide chocolade. Dat merken wij aan de reacties. Het gemak om bij CIGO uit de vitrine te kiezen uit een keur van smaken."

Het Belgische familiebedrijf Leonidas is een begrip in de wereld van bonbons en heeft 1400 verkooppunten in 45 landen en CIGO Peperzak hoort daar nu ook bij. Mark biedt een bonbon aan. De chocolade heeft de vorm van een champignon en de smaak, een mix van zeezout en karamel, is verrassend. ,,Traditioneel bereid met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit", vertelt de Soester winkelier. ,,Je proeft dat deze bonbons ambachtelijk zijn gemaakt. Het zijn geen bulkgoederen, de bonbons worden niet ingevroren, en op kamertemperatuur bewaard."

RELATIEGESCHENK De Leonidas-bonbons van CIGO Peperzak doen het volgens Mark ook goed in de zakelijke markt. ,,De bonbons zijn natuurlijk ook leuk om weg te geven. Perfect voor een kerstpakket of relatiegeschenk. Wij kunnen hiervoor een aanbod op maat maken. Kom gerust langs in onze winkel."

ACTIE Binnenkort maakt de Leonidas-bonbon precies één jaar deel uit van het assortiment en daarom heeft CIGO Peperzak een mooie actie in petto. Mark Peperzak: ,,Let op de Soester Courant van volgende week (9 oktober). Daar staat onze actie in vermeld, speciaal voor liefhebbers van Leonidas en mensen die kennis willen maken met deze lekkernij."

UITBREIDING Winkelen bij CIGO Peperzak biedt volgens Mark genoeg verrassing en variatie. ,,Wij hebben sinds kort een uitbreiding gedaan in ons assortiment schrijfwaren, schriften en kantoorbenodigdheden. Daarnaast hebben wij ons gericht op verpakkingsmateriaal voor post- en pakketverzending met namen voor de zakelijke klanten. Dat sluit mooi aan op het Post NL Pakketpunt in onze winkel."

CADEAUS ,,Bij CIGO is het bovendien mogelijk om exclusieve cadeaus aan te schaffen, zoals stadsplattegronden van elke plaats of omgeving in Nederland, en die kunnen wij naar wens op posterformaat laten maken. Leuke gifts als Kletspotten, Fun Socks en wijnglazen met een pakkende tekst zijn originele weggevers. Rond de tien euro kan je bij ons al slagen voor een leuk cadeau samen met een wenskaart. Het feest wordt compleet met ons assortiment feestartikelen voor verjaardag, jubilea, pensioen, geboorte en allerlei andere heugelijke momenten. Binnenkort gaan we ons assortiment heliumballonnen uitbreiden."

a        CIGO Peperzak Van Weedestraat 185. http://peperzak.cigo.nl/winkel-a/home