• De finale van de eerste editie vorig jaar.

    Jaap van den Broek

Nieuwe nominatieronde Beste bedrijf van Soest gestart

SOEST De Soester Zakenkring en de gemeente Soest gaan dit jaar voor het tweede jaar op rij op zoek naar Het Beste Bedrijf van Soest. Nomineren kan inmiddels.

Wethouder Liesa van Aalst: ,,We hebben prachtige bedrijven in onze gemeente die we graag het podium bieden op het Ondernemerscongres. Zo organiseren we voor het tweede jaar op rij de verkiezing van Het Beste Bedrijf van Soest om te laten zien waar de Soester bedrijven groot in zijn. Ik verwacht een inspirerende avond en nodig iedereen van harte uit om zijn of haar favoriete bedrijf te nomineren voor deze verkiezing."

Of het nu gaat om een eigen bedrijf of juist de winkelier die altijd voor zijn of haar klanten klaarstaat een bedrijf dat toonaangevende innovaties heeft gerealiseerd of internationaal scoort alle redenen om een bedrijf te nomineren zijn goed, zolang het bedrijf maar voldoet aan drie criteria. De onderneming moet een vestiging hebben binnen de gemeentegrenzen van Soest; een actieve onderneming zijn en minimaal drie jaar bestaan, aantoonbaar met KvK inschrijving.

NOMINEREN Bedrijven kunnen genomineerd worden tot vrijdag 12 juli met een formulier op deze website. Nomineren is altijd anoniem. Alleen de jury heeft inzage in degenen die de nominaties hebben doorgegeven. De jury maakt een selectie van maximaal tien bedrijven uit de genomineerden, die vervolgens bezocht worden. Dit zijn bedrijven die zij kansrijk achten voor de titel Het Beste Bedrijf van Soest 2019. Vervolgens kiest de jury de top 3. Deze bedrijven worden bezocht voor het opnemen van een filmpje over hun bedrijf, aangeboden door Rabobank Amersfoort-Eemland.

Tijdens het Ondernemerscongres van Soest op 30 oktober pitchen deze drie genomineerden waarom hun bedrijf de titel verdient. Het oordeel is vervolgens aan de aanwezige ondernemers. Zij hebben het eindoordeel door live te stemmen tijdens het congres.

JURY De jury bestaat uit Thijs Duindam, eigenaar Restaurant De Soesterduinen; Mels van Vulpen, eigenaar Mels! Consultants BV; Henk van Asch, Bedrijven Managementorganisatie Soest; Ron Stam, fiscaal jurist, Finovion Soest en Rein Tupker, eigenaar Kunst-Siersmederij Rein Tupker zn en winnaar van Beste Bedrijf 2018.