• Anita Dekker: ,,Voeten zijn de basis van een goed evenwicht, zowel fysiek als mentaal. Daarom is pedicure een prachtig vak. -

    Pedicurepraktijk Soesterberg

Nieuwe ruimte Pedicure Soesterberg

SOESTERBERG Daags voor de open dag van haar nieuwe pedicurepraktijk kijkt Anita Dekker trots in de rondte. ,,Een verademing", verzucht de inwoonster van Soesterberg. ,,De verhuizing van Pedicurepraktijk Soesterberg van het medisch centrum van de Buys Ballotlaan naar de Rademakerstraat 101 levert aanzienlijk meer ruimte, comfort en privacy op voor onze ruime klantenkring."

Peter Beijer

Zeven jaar geleden startte Anita Dekker haar praktijk in Soesterberg. Het klantenbestand groeide met de jaren. De succesverhalen van tevreden Soesterbergers lokten nieuwe bezoekers. Pedicurepraktijk Soesterberg, aangesloten bij ProVoet en ingeschreven in kwaliteitsregister pedicures, heeft inmiddels honderden klanten in het bestand.

In de nieuwe praktijkruimte, afgelopen zaterdag was de officiële opening tijdens een drukbezochte open dag, is een fraai receptiemeubel en wachtruimte het eerste dat de klant tegenkomt. Anita: ,,Dit is een professionele omgeving waarin iemand zich op zijn gemak voelt. We hebben drie behandelruimtes met de meest geavanceerde apparatuur om onze klanten vrijwel pijnloos te kunnen behandelen."

Anita Dekker is eigenaar van en pedicure bij Pedicurepraktijk Soesterberg aan de Rademakerstraat 101, waar ooit het postkantoor was gevestigd. Naast Anita zijn Sylvia Broekman en Jolanda Reijerse de vakvrouwen die voetklachten behandelen. Voeten zijn volgens het team een onderschat lichaamsdeel. Ze worden niet altijd betrokken bij de persoonlijke verzorging.

EVENWICHT ,,Toch zijn onze voeten de basis van een goed evenwicht, zowel fysiek als mentaal. Daarom is pedicure is een prachtig vak", vertelt Anita Dekker. ,,Je beseft vaak pas hoe vaak je je voeten gebruikt wanneer er iets aan de hand is. Soms komen mensen hier strompelend binnen door klachten als eelt of ingegroeide nagels. Wat is er dan mooier wanneer ze, verlost van de klachten, de deur weer uitgaan. Pedicure is echt niet een soort luxe behandeling die alleen voor vrouwen is. Integendeel, mannen kunnen natuurlijk ook last krijgen van klachten. Door niet-ademende werk- of te kleine schoenen bijvoorbeeld. Schimmelnagels en ingegroeide teennagels zijn het gevolg. Inmiddels weten ook veel mannen mijn praktijk te vinden. Ik heb een man in de praktijk die in het begin aarzelend hier binnen kwam, maar de behandeling inmiddels een 'feestje' vindt."

SPECIALITEIT Vakkundig oplossen van voetproblemen en dan met name de 'risicovoeten' is volgens Anita Dekker de specialiteit van de praktijk in Soesterberg. ,,Eelt, likdoorns en kloven worden door ons verwijderd. Wij leggen pijnlijke plekken drukvrij, doen nagelreparaties en wij behandelen ingroeiende nagels met behulp van nagelbeugeltechnieken."

In de drie behandelruimtes van Pedicurepraktijk Soesterberg is het ook mogelijk om een cosmetische behandeling te ondergaan. Anita: ,, We polijsten nagels, een scrubbehandeling en een voetmasker behoren tot de mogelijkheden en de behandeling wordt afgerond met een korte voetmassage en eventueel het lakken van de nagels. Het is dankbaar werk. Voorafgaand aan de behandeling gaan wij met de klant in gesprek en bekijken de huid en nagels van de voeten. In overleg kijken we dan wat we moeten doen en wat de wensen zijn. Die blik van klanten dat er echt wat moois van de voeten gemaakt kan worden is geweldig."

a        Pedicurepraktijk Soesterberg, Rademakerstraat 101, http://pedicurepraktijk-soesterberg.nl/