• Archieffoto 112Heuvelrug.nl

Overvaltraining voor ondernemers in Soest

SOEST Ondernemers in Soest krijgen dinsdag 19 september een training om beter om te gaan met overvallen. Deze training, genaamd 'Laat je niet overvallen', wordt aangeboden door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en is samen met de politie en gemeente vormgegeven.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast geeft de politie een presentatie over haar werkwijze. Burgemeester Rob Metz: „De impact van een overval op het leven van ondernemers en hun medewerkers is enorm groot. Slachtoffers hebben daar vaak hun leven lang last van. Politie en gemeente hebben een belangrijke rol om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast zien we dat ondernemers en hun medewerkers zelf ook maatregelen treffen om het risico op criminaliteit te verkleinen. Het is belangrijk voor jezelf en voor je medewerkers om zo goed mogelijk voorbereid te zijn."

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 september van 18.45 tot 22.00 uur in het gemeentehuis. Geïnteresseerden kunnen zich voor 13 september aanmelden op www.laatjenietovervallen.nl.