• Wanda de Ruiter van de nieuwe winkel Passie, in Soest-Zuid: ,,Koken en wonen vullen elkaar aan. Ik zit hier helemaal op m'n plek. -

    Astrid van den Hoek

Passie combineert koken en wonen

Advertorial

SOEST Hip, strak en stoer. Dat zijn de hoofdingrediënten van Passie: koken & wonen, pas geopend in het nieuwe rijtje winkels aan de Soesterbergsestraat in winkelcentrum Soest-Zuid.

Astrid van den Hoek

Eigenaresse Wanda de Ruiter opende pas anderhalve week geleden de deuren, maar is nu al trots. ,,Ik wilde iets nieuws beginnen, op een nieuwe plek. Nu zit ik in een prachtig pand, met die industriële look die ik zo mooi vind. Ik krijg veel complimenten over de inrichting van de winkel en het trendy assortiment."

Wanda de Ruiter heeft al jaren ervaring als winkeleigenaar, onder andere met kookwinkel Dima in de Van Weedestraat. Nu was het tijd voor iets vertrouwds, een kookwinkel, maar ook voor een nieuw concept: woonaccessoires. ,,Wonen en koken vullen elkaar aan. Die combi vind ik erg leuk, dat is ook echt mijn passie. En het sluit aan bij de veranderde tijden, er wordt anders geleefd. Mensen hebben graag lekker eten in huis en zijn ook meer met eten bezig. Denk ook aan de opkomst van buitenkeukens en het serveren van borrelhapjes in de tuin of op het balkon. Daar horen woonaccessoires bij. Wij hebben bijvoorbeeld 'extreme lounge outdoor bags', zitzakken voor buiten die je gewoon in de regen kunt laten liggen en dus niet steeds naar binnen hoeft te slepen."

STOER EN ROBUUST Servies wordt ook steeds vaker buiten gebruikt, merkt De Ruiter. ,,Het klassieke, delicate Wedgwood-servies zal je daarom in mijn nieuwe winkel niet meer aantreffen, terwijl dat bij Dima tot de standaardcollectie behoorde. Bij Passie is veel stoer en robuust servies te vinden van aardewerk, mooi steen en hout. Maar ook verfijnd trendy Scandinavisch design van Muubs en Blomus bijvoorbeeld. Mijn collecties wisselen sneller, de winkel is trendgevoeliger. Natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerde producten zijn nu de trend. En het hoeft allemaal niet meer 12-delig van lepel tot soepterrine in dezelfde stijl te zijn. Mensen houden meer van het mixen van verschillende stijlen om zo te krijgen wat bij hen past."

MANNEN IN KEUKEN Een andere trend is dat er tegenwoordig ook veel mannen in de keuken staan. Passie heeft dan ook een ruim assortiment aan leren keukenschorten, stoere houten planken, mooie messen en speciale bierglazen. ,,Vaderdag komt eraan natuurlijk, maar de meeste van die producten hebben we eigenlijk altijd wel in de winkel."

AANLOOP Ondertussen lopen er geregeld mensen even de winkel in om te kijken wat Passie te bieden heeft. Ze vergapen zich aan designservies, hebbedingetjes, keukengadgets, kookboeken en nog veel meer. Alles overzichtelijk uitgestald op stoere steigerhouten planken aan de muur en steigerhouten tafels in het midden van de winkel. ,,Je zit hier pas net, toch?", vraagt iemand. ,,Ik kende dit helemaal niet. Maar wat een ontzettend mooie winkel! Als ik eens trouwcadeaus nodig heb, kom ik zeker terug." De Ruiter glundert. ,,Zo leuk, al die aanloop en de nieuwsgierigheid van mensen. Ik zit hier echt op een prima plek, tussen andere nieuwe, hippe ondernemingen als Sabrosa. Er wordt ook veel samen gedaan met de ondernemers hier, iedereen heeft er zin in!"

KOK Wie een kijkje wil nemen bij Passie: koken en wonen aan de Soesterbergsestraat, kan op zaterdag 9 juni zijn vingers er bij aflikken. Dan komt kok Olivier, deelnemer aan Masterchef Nederland, vanaf 12.00 uur de heerlijkste hapjes presenteren en serveren. ,,Uiteraard geserveerd op onze prachtige serviezen van Blomus", zegt De Ruiter. ,,Zo kan iedereen kennismaken met wat Passie te bieden heeft!"