• Jaap van den Broek

Restaurant Zuyver 'beste bedrijf van Soest'

SOEST Restaurant Zuyver is 'het beste bedrijf van Soest'. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt op het achtste Ondernemerscongres van de Soester Zakenkring en de gemeente Soest. Zuyver kreeg in het Officierscasino in Soesterberg de meeste stemmen van het publiek (ondernemers uit Soest en Soesterberg) en liet daarmee Slijterij Wijnhandel van der Linden en Eemland Diervoeders achter zicht.

De aanwezige ondernemers uit Soest en Soesterberg konden op het congres stemmen op één van de drie genomineerde bedrijven. Van elk bedrijf werd een video vertoond en de ondernemers werden geïnterviewd met onder meer de vraag waarom zij de stem van de ondernemers in de zaal verdienden. Met 74 stemmen werd Restaurant Zuyver van Kristel Visser en Amber Ott de winnaar. Op plek twee, met 64 stemmen, stond Slijterij Wijnhandel van der Linden van Angelique van der Linden. En vlak daarachter op plek 3, met 62 stemmen, stond Eemland Diervoeders van Bas van Doorn.

De winnaars zijn uiteraard blij met de onderscheiding. Kristel Visser: ,,Het is mooi dat wij hier met drie echte Soester bedrijven en met geboren en getogen jonge Soesters mogen staan." Amber Ott is het met haar collega eens. ,,Ik wil iedereen bedanken. De stemmen liggen dicht bij elkaar. We doen niet voor elkaar onder. Ik ben hier heel blij mee."

ONDERNEMERSCONGRES Tijdens dit het congres konden de ruim tweehonderd ondernemers uit Soest en Soesterberg elkaar ontmoeten en netwerken. Het congres stond in het teken van inspirerende ondernemersverhalen van Hans van der Meer van Eurotape en Gerbert Branderhorst van Branderhorst Facilitaire Diensten. Elisabeth van den Hoogen was de avondvoorzitter en ging in gesprek met de twee ondernemers. Van der Meer, ruim vier jaar directeur/eigenaar is trots op Eurotape. ,,Het kleine bedrijf uit Soest verovert nu de wereld in 50 tot 55 landen. Eurotape is gespecialiseerd in medische tapes."