• Pedro Hoegen

Samenwerking Cabrio en De Speeldoos

Met Speeldoos qua acties onder één 'dak'

SOEST Openluchttheater Cabrio gaat samenwerken met De Speeldoos, het theater in Baarn. Ze hebben onlangs de handen ineengeslagen om tot een nauwe samenwerking te komen op een aantal gebieden. Het eerste succesvolle voorbeeld hier is de recente promotie van elkaars film en voorstelling rondom 'Pink Floyd', in september.

Theater De Speeldoos vertoont dan de Concertfilm 'David Gilmour Live at Pompeii' en Cabrio heeft eind september een tribute to 50 jaar Pink Floyd op de planken van het openluchttheater aan de Soesterbergsestraat staan. De twee theaters hebben rondom beide evenementen een leuke zomerwinactie opgezet. Op de sites van Cabrio en De Speeldoos is hierover (binnenkort) meer informatie te vinden.

MOOIE STAP Om de samenwerking op een symbolische manier te onderstrepen, wisselden de Baarnse theaterdirecteur Peter Joziasse en Cabrio-voorzitter Emil Los de wederzijdse theaterbrochures uit.

Los: "Dit is een mooie stap om de inwoners van zowel Baarn als Soest nog beter te informeren over al die mooie voorstellingen die gedurende het hele jaar worden aangeboden!"

BELANGRIJK Theaterdirecteur Joziasse: ,,Ik vind het belangrijk dat Soest en Baarn meer gaan samenwerken op het gebied van kunst en cultuur. Dit is een eerste stap daarin. Ik ga privé sowieso deze zomer zeker een keer naar een voorstelling in Cabrio. Ik zie leuke dingen in de programmering waar ik graag van ga genieten in de openlucht."

PROGRAMMA De zomervakantie is begonnen. Theater de Speeldoos in Baarn sluit op vrijdag 7 juli haar deuren. Cabrio daarentegen biedt deze zomer weer een nieuw en naar eigen zeggen bruisend programma. Op de agenda staan nog veel verschillende evenementen: een Zen festival op zaterdag 19 augustus, Motel Westcoast The American Dream op vrijdag 25 augustus. Bij dat concert is Edward Reekers uit Soest een van de zangers. Natuurlijk zijn er na de vakantie ook nog twee optredens van de Edwin Evers Band op 31 augustus en 1 september. Het concert voor de 31e moest al snel worden gepland, omdat het eerste (op 1 september) binnen de kortste keren was uitverkocht. Voor het tweede optreden gingen de kaarten ook als broodjes over de toonbank. In september volgen Knock On Wood, Cabrio Filmnight (Bridget Jones) en Pink Floyd Project: 50 jaar Pink Floyd.

PUBLIEKSTREKKERS In de afgelopen maanden had Cabrio al veel bezoekers over de vloer. Publiekstrekkers waren onder andere Blof, Martijn 'André Hazes' Fischer, Jazz Orchestra of the Orkestgebouw met Henk Meutgeert, het Midzomer Meezing festival én niet te vergeten The Dutch Eagles. Veel kinderen en (groot)ouders vormden onlangs nog een breed publiek bij Dirk Scheele.

STOKJE In en september zijn de rollen omgedraaid. Dan draagt Cabrio het stokje weer over aan Theater De Speeldoos dat zich dan opmaakt voor een veelbelovend nieuw theaterseizoen. In Cabrio wordt het dan rustiger, al zal het theater en het omringende bos in december weer volstromen voor de herderstocht.