• Praktijk Angela Borgts

Slaapverwekkend werk brengt (nacht)rust

SOEST Angela Borgts werkte jarenlang in de financiële administratie. Banen met deadlines, targets en bijkomende stress. In haar zoektocht naar het beheersen van de stress kwam de Soesterse letterlijk in aanraking met de ontspannende werking van massage en yoga. Het hielp haar. Nu helpt zij anderen met haar eigen praktijk die is uitgebreid met pedicure-diensten.

Peter Beijer

,,Wanneer je veel stress ervaart heb je altijd wel ergens last van pijn. Ik begon een zoektocht om methodes te vinden die bij mij pasten om met pijn om te gaan. Moeheid, piekeren, slapeloosheid kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, ongemakken in je nek en in je rug. Zelf heb ik dat ook gehad en vervolgens de positieve werking van massages en yoga ervaren. Bij mij is altijd gebleken dat het noodzakelijk was om rustig en ontspannen te blijven. Een goede nachtrust, rustig bewegen en veel in de natuur zijn. Ontspanning zorgt voor minder klachten. Ik weet: bij spanning neemt de pijn in mijn lijf toe."

RUST EN ONTSPANNING Angela ging opleidingen en cursussen volgen. Nu is zij gediplomeerd en helpt zij mensen van klachten af met yoga en massage. ,,Het is fijn dat ik rust en ontspanning in het leven van anderen kan brengen. Ik ben weliswaar door opleidingen geschoold, maar juist ook vanuit een diepe persoonlijke ervaring weet ik bij bijna iedereen eigenlijk wel de juiste 'touch' te vinden."

PRIVÉ YOGA De behandelkamer van Angela Borgts is aan de Burgemeester Grothestraat. Hier houden de cliënten van Angela zich bijvoorbeeld bezig met privé yoga. ,,Dat is heel populair tegenwoordig, zo'n les kan namelijk ingepland worden op een tijdstip dat de cliënt het wil. Veel meer mensen hebben door een verkeerde houding of het werk achter een pc last van nek- of rugklachten of spanningshoofdpijn. In een privéles worden dit soort klachten aangepakt. De oefeningen kunnen in de praktijk worden toegepast. Mensen staan altijd 'aan'. Mijn massages en yogalessen trappen op de rem, zorgen ervoor dat mensen letterlijk en figuurlijk even offline staan. Het lijf wordt weer gevoeld, waardoor de rust terug komt."

COMBINATIE Praktijk Angela Borgts biedt een combinatie van diensten. Volgens Angela zorgt een aantal behandelingen met een Ayurvedische massage voor bewustwording van het lijf. Hierdoor vermindert pijn of kan pijn helemaal verdwijnen. ,,Ik geef meditatie voor beginners en Dru yoga, waardoor je je mentaal weerbaar en sterk voelt om met de dagelijkse uitdagingen om te gaan."

PEDICURE Naast massage en yoga biedt Angela ook pedicure-diensten aan. Het lijkt misschien niet helemaal te passen in het rijtje. En toch is het een wezenlijk onderdeel van het hele lijf. Wanneer de voeten bijvoorbeeld scheefstand vertonen, dan kunnen er ergens anders klachten ontstaan. ,,De stap is klein van voeten masseren naar voeten verzorgen. Het is een prachtig vak. Soms komen mensen hier strompelend binnen door klachten als eelt of ingroeiende nagels. Wat is er dan mooier ze hier pijnvrij de praktijk te zien verlaten. Het hebben van verzorgde en vertroetelde voeten is een wezenlijk onderdeel van prettig in je vel zitten.Momenteel ben ik ook in opleiding voor medisch pedicure, hierdoor kan ik een nog bredere zorg aanbieden."

,,Je kunt de behandelingen ook zien als preventie. Je kan zeggen dat ik slaapverwekkend werk doe, maar dan op een positieve wijze. Een momentje voor jezelf geeft rust, ontspanning en een betere nachtrust."

a [Praktijk Angela Borgts, Burg. Grothestraat 7 A, 3761 CJ Soest, tel. 06-33333280.