• Marco Veenema: ,,Ons vlees is afkomstig van dieren die langer hebben geleefd en niet volgestopt zijn met antibiotica. -

    Peter Beijer

Slager Veenema wil steeds verrassen

SOEST Marco Veenema is een ambachtelijke slager. Hij werkt met eerlijk vlees en bereidt zijn producten zelf. Twee jaar geleden startte Veenema zijn slagerij aan de Tamboerijn in Overhees. Zijn streven is om de klanten in Overhees te verrassen met lekkere gerechten. Met de Moinkballen heeft de slager, zoals hij het zelf omschrijft 'een echte hit'.

Peter Beijer

GRILLWORST ,,Wil jij een plakje worst?" De vraag van slager Marco Veenema aan een meisje roept herinneringen op aan de ouderwetse slager. Wie ging er nu niet graag met vader of moeder mee naar de slager? Je wist dat je aanwezigheid beloond werd met een schijfje lekkers. Het plakje worst dat Veenema aan het kind geeft is volgens de slager niet zomaar een stukje vlees. ,,Dit is van onze prijswinnende grillworst. Wij hebben meegedaan met de landelijke Grote Grillworsttest. Onze grillworst won de vierde prijs."

MOINKBALLEN Marco Veenema wil zijn klandizie verrassen met lekkere gerechten. Zo heeft hij sinds kort Moinkballs in de vitrine liggen. ,,Deze lekkernij is overgewaaid uit Amerika. Perfect voor de barbecue of als snack. Het woord Moink is gebaseerd op de twee hoofdingrediënten van dit gerechtje namelijk rundvlees ('Mooo') en varkensvlees ('Oink'). Het originele recept is op basis van Italiaanse diepvriesgehaktballetjes. Wij maken de balletjes liever zelf en dat doen we volgens eigen recept van vers gehakt. De Moink-ballen zijn hier echt een hit geworden. Ze vliegen de vitrine uit."

VERSE MAALTIJDEN De Moinkballen vormen maar een klein deel van de keuze aan verse producten. Met Meat&Meals verkoopt de slager aan de Tamboerijn 17 ook kakelverse kant- en klaar maaltijden in verschillende porties, van verschillende keukens en tegen een betaalbare prijs.

,,Wij bereiden dagelijks deze verse maaltijden. De keuze is uit een portie van 400, 500 of 700 gram en uit de Hollandse, Oosterse, Italiaanse of wereldse keuken. De prijzen zijn respectievelijk 5,50, 6,50 en 8,50 euro. Zo kan je dus de ene dag genieten van een heerlijke Tagliatelle bolognese en de dag daarna eet je een ovenschotel met gehakt en groenten. Wij hebben verschillende mogelijkheden en elke twee maanden is er voor de verandering een nieuwe menukaart."

UW SLAGER Veenema is franchisenemer van de organisatie Uw Slager. ,,Uw Slager spreekt mij aan omdat de filosofie is dat er met eerlijk vlees gewerkt wordt. Vlees dat afkomstig is van dieren die langer hebben geleefd en niet volgestopt zijn met antibiotica. Onze producten zijn streekgebonden. Zo verkopen wij varkensvlees van Livar en rundvlees van Vit's. Livar is afkomstig van het Limburgs kloostervarken en Vit's is rundvlees uit Twente. Ambachtelijk, eerlijk en lekker vlees!"

ONLINE BESTELLEN Het is mogelijk om via de website van Marco Veenema de producten te bestellen. ,,Dan staat de bestelling al klaar, dat voorkomt wachttijden." Bestellen kan via https://veenema.uw-slager.nl/."

THUIS IN SOEST Marco Veenema is opgegroeid in Amersfoort en woont in Hooglanderveen. Na twee jaar aan de Tamboerijn voelt de slager zich thuis tussen de Soesters. ,,Over klandizie heb ik niks te klagen. De mensen weten de winkel te vinden. Hoe ik de Soesters heb leren kennen? Het zijn nuchtere en eerlijke mensen met het hart op de tong. Ze staan met beide benen op de grond. Dat is een houding die prima aansluit bij de filosofie van Uw Slager en bij mijn eigen beleving."

a        [Uw Slager Marco Veenema, Tamboerijn 17, info@veenema.uw-slager.nl.