• Peter Tijssen

Verhage Orthopedie zorgt voor oplossingen

SOEST Een blessure of een beperking hoeft er niet voor te zorgen dat je moet stoppen met sporten, fietsen of wandelen. Extra steun met behulp van orthopedische hulpmiddelen kan een prima oplossing bieden. Verhage Orthopedie adviseert over deze hulpmiddelen en maakt deze, indien nodig, op maat.

Peter Beijer

Hedwig Verhage vertelt over het gebruik van orthopedische hulpmiddelen. ,,Het bewegingsapparaat kan door een fysiotherapeut of andere paramedici met oefeningen op gang gebracht worden. Is dit niet afdoende dan komen wij om de hoek kijken. Wij leveren diverse  sportbraces  die extra steun geven aan het gewricht dat klachten geeft. Een blessure hoeft daardoor niet het einde van je hobby te zijn. Je stapt met meer vertrouwen de tennisbaan, de golfbaan, het voetbalveld of de skipiste op. Elke blessure vraagt om een ander hulpmiddel. Bijvoorbeeld bij het gebruiken van een voetzooltje, lopers belasten hun hielen meer en fietsers juist hun voorvoet. Natuurlijk kijken we ook naar het loop- en beweegpatroon."

OPLOSSINGEN De weg naar Verhage Orthopedie om te komen tot hulpmiddelen gaat vooral via artsen, fysiotherapeuten. Hedwig legt uit: ,,Wanneer iemand fysieke klachten heeft en ondersteuning is nodig dan kan het zijn dat de patiënt naar een orthopedisch chirurg of naar orthopedische technici wordt doorverwezen. In dat laatste geval worden wij ingeschakeld. Wij inventariseren; wat is het probleem en wat wil de patiënt nog doen of bereiken? Een 80-jarige wil bijvoorbeeld nog graag wandelen of fietsen. Misschien volstaat dan een orthopedisch voetzooltje of lichte brace. Maar in andere gevallen maken wij hulpmiddelen op maat. De meeste mensen ondervinden ongemakken tijdens het ouder worden. Deze ongemakken en aandoeningen worden vaak veroorzaakt door artrose, reumatische aandoeningen, osteoporose of slijtage. Verhage Orthopedie heeft diverse oplossingen die het leven met deze ongemakken verlicht."

Ook zonder verwijzing is een patiënt van harte welkom voor vrijblijvend advies vertelt Hedwig. ,,Voor een intakegesprek of het aanmeten van zooltjes of een brace maken wij graag tijd vrij. De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor onze zorg. Dat is afhankelijk van de soort verwijzing, het product en je verzekeringspolis."

POLS- EN HANDBRACE Verhage Orthopedie kent ook de problemen van deze tijd en heeft daar de oplossingen voor. Hedwig: ,,Onze vingers en polsen hebben het in deze tijd met veel beeldschermen en toetsen zwaar te verduren. Voor de hieruit ontstane pols-, en handklachten hebben wij een oplossing zoals verschillende polsbraces of handbraces."

HANDWERK Die hulpmiddelen op maat worden in Soest vervaardigd. Maatwerk is in dit geval ook handwerk en dat is fascinerend om te zien. Een medewerkster heeft een gipsen model van een voet van de patiënt. Deze mal wordt gebruikt om een orthese te maken.

PERSOONLIJK Het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen is een persoonlijk behandeling legt Hedwig uit. ,,Elke blessure of aandoening is uniek. Daarom willen wij als onderneming compact blijven. Persoonlijk contact tussen behandelaar en patiënt is essentieel in dit ambacht. Zo werken wij bij Verhage. Ons team laat zich desgewenst ondersteunen door specialisten, denk bijvoorbeeld wanneer orthopedische schoenen gemaakt moeten worden. Die kennis laten wij invliegen. De eindverantwoording blijft altijd bij ons."

www.verhage-orthopedie.nl/, Koningsweg 2-24, telefoon: 035-5885220