• Beeld uit 2016, in de aanloop naar het EK. Nederland ontbrak toen en straks op het WK weer. Maar de Ronde Tafel is er altijd bij.

    Tafelronde 33

WK-voetbal voor drie goede doelen

SOEST Het RT33 Pre WK 2018 voetbaltoernooi dat zaterdag 2 juni op de velden van VVZ'49 gehouden wordt, is een aflevering uit een reeks toernooien dat een lange traditie kent. In de aanloop naar een EK of WK wordt er gevoetbald voor telkens drie goede doelen.

Peter Beijer

Soester Edwin Majoor is een van de leden van de organisatiecommissie van de Pre WK. ,,Eens in de twee jaar organiseren wij dit toernooi met de Tafelronde 33 Soest-Baarn. Onze vereniging bestaat uit ondernemers onder de veertig jaar. Wij willen plezier maken en belangrijke maatschappelijke organisaties uit de maatschappij ondersteunen."

BIJDRAGE ,,Dat is ook de belangrijkste doelstelling van het toernooi: met de opbrengst een significante bijdrage leveren aan diverse goede doelen, die door de Ronde Tafel Soest-Baarn zijn bepaald"

SCOREN Voor de editie van 2018 heeft de organisatie drie organisaties uitgekozen die na het toernooi kunnen rekeningen op een financiële injectie. Edwin Majoor: ,,De teams scoren dus letterlijk voor het goede doel. Wij kiezen uit lokale en landelijke goede doelen."

KINDEREN ,,De Maurits van Nierop Foundation steunt drie belangrijke projecten in Zuid-Afrika met als doel om kansarme kinderen die niet over de middelen beschikken, in contact te brengen met sport en om kinderen met leermoeilijkheden te ondersteunen."

BENTINCK FONDS Het tweede goede doel is het Bentinck Fonds. ,,Dat fonds wil sportieve activiteiten mogelijk maken voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen in Soest en ondersteunend en adviserend zijn voor deze sporter en zijn of haar ouders/verzorgers. Drie goede doelen waarvan wij de maatschappelijke inbreng van harte ondersteunen."

ATELIER ,,Atelier Langs Jan in Baarn biedt kinderen uit Baarn uit alle lagen van de samenleving de mogelijkheid om op jonge leeftijd met kunst bezig te zijn. Van prachtige schilderijen tot en met speksteensculpturen en guts zeefdrukken. Het atelier is gevestigd in Baarn maar de gemeentesubsidie, van belang voor de begroting, wordt niet langer verstrekt."

WK-TOERNOOI Op zaterdag 2 juni doen 26 teams mee met het WK-toernooi. De teams, samengesteld uit Tafelaars en Oud-Tafelaars, betalen inschrijfgeld waardoor het toernooi budgetneutraal wordt. Daarnaast wordt er van elk team een flinke sponsorbijdrage verwacht van minimaal € 500,00.

VEILING Edwin verheugt zich: ,,Elk team krijgt de naam van een WK-deelnemer. Ook Nederland doet mee aan dit WK. Het mooie is, iedereen heeft wel een voorkeur om een bepaald land te zijn, daarom hebben wij vorige week tijdens een shirt auction de deelnemende shirts onder de teams geveild. Vooral het shirt van gastland Rusland was in trek. Deze veiling heeft al een flink bedrag opgebracht."

HARMONIEUS De sfeer tijdens het evenement is volgens Majoor zeer gezellig. ,,Meestal is het goed weer. De wedstrijden worden altijd in een harmonieuze sfeer gespeeld. Voor de deelnemers en de toeschouwers zijn diverse activiteiten georganiseerd. Het toernooi is uitgegroeid tot een groots event voor jong en oud. Als de prijsuitreiking is geweest en de barbecue wordt aangestoken kijken we voldaan terug. Dat er daarmee drie waardevolle doelen worden ondersteund maakt een evenement als dit alleen maar mooier."

Meer informatie:
http://www.pre-wk.nl